Samlivskurs-om-kulturforskjeller_samlivsskolen

Lær å håndtere kulturforskjeller mellom deg og din partner på en bedre måte.

Samlivskurs for dere kommer fra forskjellige kulturer. På dette kurset  ser vi på kulturforskjeller i vid forstand. Dere kan være partnere med ulik nasjonalitet, ulik religiøs – eller verdimessig bakgrunn eller med store forskjeller i oppvekstsvilkår.

Vi vil i løpet av kurset ha belyst disse sentrale spørsmålene som ofte er kjernen til samlivsbrudd og konflikter:

• Historien vår gjør oss til den vi er – respekt for hverandre og hverandres kultur og verdier – hvordan får vi det til?
  • Verdier, Hvordan kan du ivareta både deg selv med egne verdier og den andre sine verdier i forholdet?
  • Kultur, hvilke likheter og forskjeller er det mellom kulturene deres? Hvordan kan disse forenes på en god måte for begge?
  • Hvordan kan du sette sunne grenser for begge i forholdet?
  • Hvordan kan du lettere differensiere hva som er ditt og den andre sitt?
  • Fremmed språk, misbruk av den andre sine begrensninger i forhold til språkforståelse.
  • Hva skal barna lære? Hvilke kulturelle verdier skal de få med seg videre? Hvilket språk skal vi snakke hjemme?
  • Økonomi. I mange fremmedkulturer er det vanlig å sende penger hjem til foreldre og slekt som er dårlig stilt økonomisk. Hvordan påvirker dette deres forhold? Hva er greit? Økonomisk skjevhet i forholdet, hvordan leve med det?
  • Støtteapparater og nettverk

Kurset gjennomføres i egne kurslokaler i Skjærviken i Østfold. Kurset er åpent for tilreisende i fra hele Norge. Kostnader for overnatting kommer i tillegg og må skje i egen regi på nærliggende hotell som finnes både i Fredrikstad og i Sarpsborg. Kursleder er behjelpelig med å fremforhandle gode priser og booking på to alternative hotell: Quality Hotel og Resort Sarpsborg.

KURSLEDER: Ann Christine Svindland Jørgensen.  Kontakt gjerne kursleder for mer informasjon Tlf. 915 42 757, e-post: ac@gestaltsenter.no

Kurspåmelding skjer via kursoppføringen i kalenderen. Velg riktig kurs. Trykk på den grønne bestillingsknappen som leder inn til Go Mentors bookingssystem. Her legger dere inn  kontaktinformasjon og betaling.