skip to Main Content
logo_prep kopi

Kommuniserer du og partneren din dårlig? Er dere ikke så gode på problemløsning? Savner dere nærheten og  varmen? Da kan PREP-kurs være tingen!

PREP er et  parkurs for å bli bedre på kommunikasjon og problemløsning, og finne tilbake til ressursene, gleden og nærheten dere hadde da dere ble kjærester. PREP passer både for nyetablerte par og par som som har levd sammen i lang tid.

SAMLIVSKURSET PREP: Hjelp til bedre kommunikasjon

På et PREP-kurs er det både humor og alvor. Det vil handle om kjærlighet, forventninger, glede og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon og hva som hindrer god kommunikasjon. Vi ser  på ødeleggende kommunkasjonsmønstre som par har. Vi tar opp problemhåndtering og problemløsning. Målet er at dere kan kjenne igjen hva slags konflikter som kan skade forholdet, og lære noen grep som kan tas for å forbedre kommunikasjonen og løse problemer.

Hva er PREP?

PREP er ikke behandling, men hjelp til selvhjelp for par som vil få det bedre i forholdet sitt. PREP er et pedagogisk opplegg – rett og slett et stykke voksenopplæring. Fokus er lagt på å kunne kommunisere bedre, se faresignaler og kunne parere dem før de utarter og å takle utforderinger og løse problemer mer konstruktivt. PREP gir deltakerne verktøy for å takle utfordrende situasjoner i samlivet på en bedre måte.

Kursene har faste temaer som introduseres av kurslederne for alle deltagerne, deretter arbeider parene hver for seg med de temaene som legges fram. Kurset er basert på egeninnsats  gjennom parvise samtaler og øvelser. Det er ikke noe gruppearbeid, alt foregår i parrelasjonen deres. Ingen blir på disse kursene bedt om å fortelle andre om sitt samliv eller andre private forhold.

PREP er en forkortelse av Prevention and Relationship Enhancement Program som kan oversettes med et ”forebyggende og relasjonsstyrkende program”. PREP ble utviklet ved University of Denver i Colorado, USA, på bakgrunn av omfattende forskning om parforhold og ut fra lang erfaring fra familierådgivning. I Norge er det Samlivssenteret som har oversatt, bearbeidet og tilpasset PREP, og som utdanner kurslederne. Samlivssenteret er en forebyggende enhet ved Modum Bad.

Alle våre kurs er åpnet for deltakere fra hele landet, så hvorfor ikke ta  dere en helg på Østlandet og investere  i forholdet deres? Du og din partner er velkomne til å melde dere på!

Påmelding gjøres via kurskalenderen.

DATO: 14. – 15. oktober 2017
TID:     Lørdag kl. 10.00-17.30 og  søndag kl. 09.30-16.00
STED:   Café Aasen, Hans Nielsen Hauges gate 44, 0481 Oslo

Påmelding til kurs

 

 

KURSLEDERE: Anna Sigridsdatter Heen og Arne Birger Heli

Arne Birger Heli og Anna Sigridsdatter Heen

Back To Top