GODT SAMLIV- gratis kurs for førstegangsforeldre

Ny livssituasjon- fra to til tre

Venter dere barn, er kurset Godt samliv et godt tilbud. Dette er et gratis samlivskurs for førstegangsforeldre.

Kurset har som målsetting å støtte opp om familie- og parforhold. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet er ansvarlig for innholdet.

Mye er nytt for førstegangsforeldre: foreldrerollen, økonomi, amming og barnesykdommer. Kurset skal gi dere støtte og inspirasjon i en periode med store forandringer og utfordringer i hverdagen.

Dette kurset tar sikte på å hjelpe dere til å være der for hverandre også når dere blir foreldre. Vi ønsker å vise at dere ikke er alene i den nye livssituasjonen.

«Unntakstilstand»

Tiden etter fødselen blir av noen beskrevet som en unntakstilstand. Et nybakt foreldrepar sa: «Det var som om en helt annen verden åpnet seg».

Et annet par uttrykte: «Tiden etter fødselen var et kaos for oss … Lykkerusen kom ikke før flere måneder senere».

For andre vil den store lykkerusen utebli helt, og for de fleste kan stemningen svinge nokså fort.

De fleste reaksjoner og utfordringer er normale. Felles for mange førstegangsforeldre er behovet for å dele erfaringer med andre i samme situasjon.

Samtidig vil kurset gi kunnskap og konkrete råd til hva som skaper gode og varige samliv. Det krever innsats å være både kjærester og samarbeidspartnere under småbarnsperioden.

Kurset  er  delt i  fire hoveddeler:

1. Vårt  parforhold.
  2. Kommunikasjon-hold forbindelsen!
  3. Krangel og  konflikt- hvordan takler vi det?
  4. Fra par til famlile- den store  forandringen.

Kuret holdes  som et dagskurs over 8  timer.

Kurset er GRATIS! Så ta kontakt og meld dere på!